Wandelen in geloof, in Gods Shalom !
De zomer is aangebroken voor velen een periode om naar uit te zien, plannen worden of zijn al gemaakt om op vakantie te gaan. Voor de één betekent het een paar weken rust, zon, strand, ontspanning, lekker aan de waterkant, voor de ander juist een reden om actief te zijn, de bergen in, wandelen, op ontdekking gaan.
Het is maar waar je van houdt, een zomer vol activiteiten of de rust; het gaat erom dat het iets doorbreekt. Het haalt ons uit de sfeer van presteren, tijdsdruk, het moeten; beiden kunnen je weer nieuwe energie geven.
Zo nu en dan hebben wij dat nodig om uit onze dagelijkse routine te komen, even bij tanken zeggen we dan. De boog kan niet altijd gespannen zijn.
Het mooie is dat God ons in die toestand wil laten zijn, in Zijn rust, we hoeven daarvoor niet twee tot vier weken op pad, het is elke dag beschikbaar voor ons.
“Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan.” (Johannes 14:27) Wat Jezus hier bedoeld is dit, Zijn vrede wordt in positieve termen gedefinieerd als: “een heilzame toestand van rust en harmonie”. In de grondtekst staat Zijn sjalom, wat zoveel wil zeggen als, welzijn, gezondheid en rust.
Is dat niet geweldig dat we in ons leven, in een wereld die ons opjaagt en waarin van alles op ons afkomt en van alles gebeurt, Hij ons Zijn rust, Zijn sjalom geeft.
“Kom tot Mij allen die vermoeid en belast zijt en Ik zal jullie rust geven. “
Waar u ook bent, of deze zomer naar toe gaat, geniet van al het mooie van de schepping, van al het goede wat God ons geeft, dat het een periode van herstel en vernieuwing mag zijn.
Maar vooral wensen wij jullie Gods Sjalom toe.
Een zegenrijke zomer periode gewenst,
Adri en Marjolijn.

Categorieën: Overdenkingen