Wandelen in geloof, zaaien en oogsten.
De dagen worden weer langer, het duurt niet lang meer of de lente komt een tijd van zaaien.
Wij mogen weer in beweging komen! Lente kriebels! De zon die ons verwarmt en energie geeft. Net als in de natuur, in het onzichtbare, is al van alles bezig dat straks zichtbaar wordt.
God geeft ons de lente om te zaaien.
De Bijbel zegt in Genesis 8:22: ’Zolang de aarde bestaat, zal er een tijd zijn om te zaaien en een tijd om te oogsten.’ De wet van zaaien en oogsten is een onveranderlijk natuurlijk en geestelijk principe dat door God is ingesteld.

In overeenstemming met Gods Woord, zul jij altijd oogsten als je zaait. Maar hoe en wat zaaien wij: “Wat je zaait zul je oogsten!”
Zaaien is ook investeren. Er kan geen opbrengst zijn, als er niet eerst gezaaid wordt. Je kunt bijvoorbeeld zaaien in vriendschap, je huwelijk, je relaties en je geestelijke groei. Zo krijg je echte vrienden, door eerst zelf een vriend voor hen te zijn. Zo krijg je een gelukkig huwelijk, als je eerst jezelf aan de ander geeft. Zo zul je wat je gezaaid hebt in de levens van je kinderen, op Gods tijd mogen oogsten. Zaaien in je persoonlijk leven, je relatie met God. Spreuken 15:7 zegt: ‘En zo zaaien de woorden van de wijzen, kennis.’ Zonder het vergaren van kennis zul je geen wijsheid oogsten, investeer, neem de tijd om de Bijbel te lezen, onder het woord te zijn. Zaaien en oogsten in de gemeente; wat is jouw inbreng in de gemeente? Ben je tot zegen, tot opbouw van de gemeente, zodat je ook de oogst mag zien, de opbrengst van je betrokkenheid! Zaaien is niet altijd gemakkelijk. Het kost tijd, geduld, liefde enz. (de vrucht van de Heilige Geest), energie en niet zelden tranen. God belooft echter, dat wie in tranen zaait, zal oogsten met gejuich (Psalm 126:5).
Verwachten en uitzien naar de oogst, de vrucht die ons verheugt en blijdschap geeft.
Gods zegen,
Adri en Marjolijn.

Categorieën: Overdenkingen