Roma Centrum Jagodina

Lieve mensen,

We willen jullie weer graag op de hoogte brengen van wat er zoal gebeurt in Jagodina en omgeving. We zijn heel dankbaar voor de vele mogelijkheden die we de afgelopen maanden hadden om Gods liefde te delen met kinderen en volwassenen!

OPENLUCHTSAMENKOMST

Met Pasen hielden we een openluchtsamenkomst in de Romawijk. Dat was voor het eerst. Er waren niet zo veel

mensen want iedereen was druk met de voorbereidingen voor het feest van de “heilige George”, een heidens feest met veel eten en drinken. Maar er waren toch ook mensen die bleven staan luisteren. De meeste gemeenteleden waren er en dat was een groot getuigenis.

ROMA GEMEENTE

Dopelingen

In maart werd er een jong echtpaar gedoopt. Danijel en Ivana hebben heel veel tegenstand van hun familie maar ze zijn vast besloten om Jezus te volgen. Als een jongen van 10/11 jaar kwam Danijel naar onze eerste kinderclub in Jagodina.

KINDERCLUBS

Tegenwerking!

Op sommige clubs gaat het heel goed. Zie foto: kinderen die de Heer aanbidden! Onze grote vijand is daar niet blij mee en probeert het werk te stoppen. De gehuurde ruimte in Kruševac kunnen we niet meer gebruiken en in Strižilo, waar we al jaren clubs houden werd ons hetzelfde verteld. Dit laatste heeft te maken met het feit dat er een andere politieke partij aan de macht is in dit dorp. Ook het aantal kinderen dat op de clubs komt is gedaald.

Willen jullie met ons meebidden voor een doorbraak in het kinderwerk?

KLEUTERSCHOOL

Angela – zie foto – heeft een spraak en gehoorprobleem. Er zijn nog twee kinderen met dezelfde problemen en we zijn heel blij dat we er in mochten be-middelen dat ze werden aangenomen op een speciale school waar ze in september heen zullen gaan.

ZOMERKAMPEN – € 40 PER KIND – WIE HELPT?

Ons plan was om deze zomer de kampen op ons nieuwe terrein te hebben. Dat gaat helaas niet door omdat er nog geen watervoorziening is. Maar voor dit jaar hebben we een andere oplossing gevonden. Twee uur rijden van Jagodina is een heel mooi kamp met goede voorzieningen. Van 27 juli – 1 augustus zullen we daar een kinder- en tienerkamp houden, Het is een geloofsstap want het benodigde geld is er nog niet. Wie wil er helpen om ongeveer 50 kinderen een onver-getelijke vakantieweek te geven? Kosten per kind zijn ongeveer € 40.–. Bij voorbaat heel veel dank!

Heel veel dank aan iedereen die het mogelijk maakt om met het werk hier door te gaan, zij het d.m.v. giften of gebed! We kunnen niet zonder!

We wensen jullie een mooie, warme zomer!

Gods zegen,

Team Roma Centrum OAZA

Margreet Jans

Kol. Djurdjevo Brdo bb
35000 Jagodina / Servie
E-mail: margreetjans@gmail.com
Tel.: **381 (035) 240 861

Voor giften:
St. International Teams
te Ermelo
Giro 65646 m.v.v.
Roma Centrum OAZA

Categorieën: Zendingswerk