De zon brengt leven; de zomer dan denken we aan: Warmte, vakantie. We zien ernaar uit, verlangen naar de zon, die de dag verlicht en ons langere dagen geeft. Ons verwarmt, wat kunnen we daarvan genieten, de eerste zonnestralen in het voorjaar na een lange winter. De zon die leven geeft, wij en de natuur kunnen niet zonder, hij staat voor energie en warmte.

Hij zorgt ervoor dat dingen tot bloei komen, hij is van levensbelang, maar tegelijkertijd is hij ook een kracht die dingen doet verdrogen. Denk aan gebieden waar hij genadeloos schijnt. We moeten ons insmeren met een hoge beschermingsfactor zonnebrandolie of zalf om niet te verbranden. En hoe vaak roepen wij niet als de temperatuur te lang en te hoog is, van mij mag het wel wat minder; tja het is niet zo snel goed voor ons Nederlanders.

De Zoon brengt ons leven, verwarmt ons, we verlangen naar een aanraking van Zijn liefde en genade, we beseffen we hebben Hem nodig. Wie de Zoon heeft, heeft het leven!

1 Joh.5:11-13: “En dit is het getuigenis, namelijk dat God ons het eeuwige leven gegeven heeft; en dit leven is in Zijn Zoon. Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.”

Hij is van levensbelang voor ons, Zijn kracht door de heilige Geest. We zingen ervan, we bidden erom: Heer stort Uw Geest uit. En als Gods Geest dan komt met Zijn vuur, ja dan schrikken we wel eens, wat is dit? We krijgen het er warm van. Als Gods Geest uitgestort wordt, ja dan gebeurt er iets, zie Handelingen 2: Spreken in tongen, krachtige getuigenissen, genezingen, bekeringen, zonde besef, enzovoort. En laten we hier eerlijk over zijn, af en toe als we iets niet kunnen controleren of bevatten, we ook weleens zeggen, het is genoeg.
Maar we kunnen nooit genoeg krijgen van Zijn vuur en kracht. We moeten ons beschermen, net als zonnebrandcreme.

Mag God dan niet komen met Zijn kracht? Juist wel, maar wat ons beschermt is, dat we dingen uit ons leven weg moeten doen. Onze muren afbreken van vooroordeel, kritiek, verkeerde levensstijl, wettisisme enzovoort. Want dit alles botst met wat Gods Geest wil doen door Zijn grote genade. God is een Heilige God als we ons reinigen met het bloed van Jezus en zuiver voor Hem staan, dan zullen verlangend zijn naar Zijn aanwezigheid. Laten we ons Hollands calvinisme achter ons laten, Van doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

1 Corinthiërs 1:25: “Want het dwaze van God is wijzer dan mensen, en het zwakke van God is sterker dan mensen.”

Geniet van een mooie zomer, met veel zon, maar met nog meer een mooie tijd met veel van de Zoon.

Gods rijke zegen toegewenst,
Adri en Marjolijn

Categorieën: Overdenkingen